Voor degenen die gisteren niet op de whatsapp hebben meegelezen volgt hier nog een kort verslag van onze tweede competitiedag. Deze vond plaats in Rijswijk.
De eerste wedstrijd mochten we tegen Force Electro, het team dat uit de tweede divisie was gedegradeerd. We begonnen rommelig en hadden nog geen focus. Dus vrijwel direct stonden we met 4 punten achter. Uiteindelijk scoorden we de eerste helft maar 1 punt. Dit was met name jammer, omdat er veel turnover waren aan beide kanten, maar FE toch telkens aan het langste eind trok. In de pauze hebben we goed onze rust gevonden en dit lieten we in het veld zien. Hoewel we er in slaagden in deze helft meer punten te maken, konden we niet terugkomen in de wedstrijd. Daarbij lukte het Force Electro om (nipt) binnen de tijd tot 15 punten te komen (balen!) en verloren we de wedstrijd met 5-15.
De tweede wedstrijd was tegen UTKA, de Utregse studenten, promovendus van de vorige week. En wat voor een wedstrijd werd het. Het begin ging wat ruw met een aantal botsingen, maar dat loste we goed op. Beide teams speelden super intens. Iedere keer als wij er een tandje bij deden, had utka gelijk antwoord. Toch pakte MUG halftime met 7-6. De wedstrijd bleef gelijk opgaan, maar 4 minuten voor tijd wist UTKA uit te lopen tot een 12-10 voorsprong. Maar MUG bleef vechten en maakte voor het eind van de wedstrijd de 12-11, en wist ook het laatste punt naar zich toe te trekken: 12-12 na iets meer dan 70 minuten spelen. Afgesproken werd dat we tot de 14 door zouden spelen. 13-12 ging naar UTKA, maar wij pakten de 13-13. Dus werd er universal point gespeeld, die uiteindelijk door UTKA gepakt werd. UTKA 14, MUG 13.
De wedstrijd tegen UTKA koste veel tijd, waardoor er slechts 20 minuten over waren om ons voor te bereiden op de wedstrijd waar het om draaide: die tegen Ultimus Prime. Evenals de vorige keer zou de laatste wedstrijd van MUG de sleutelwedstrijd om degradatie zijn: de winnaar zou zich handhaven, de verliezer demoveren. De trouwe lezer van deze website weet uiteraard dat Ultimus Prime het team is waar MUG de vorige keer (wellicht onnodig) van verloor. Beide teams waren zeer vermoeid. Wij van de battle tegen UTKA, maar UP zat er ook goed doorheen. Het kost veel moeite, maar gelukkig konden wij onze focus er goed bij houden en de wedstrijd naar onze hand zetten. MUG won de wedstrijd met 12-8 en blijft dus wederom in de derde divisie.
Ik ben supertrots op ons team. We zijn heel gemeleerd in ervaring en leeftijd en spelen nog niet eens een jaar met elkaar, maar doordat we allemaal willen scoren/winnen kunnen we ons handhaven tegen teams die jaren met elkaar spelen. Als we die gedrevenheid vast blijven houden dan kunnen we allen maar groeien.