City League

De city league is een toernooi voor mensen die nog geen frisbee spelen maar het wel een keer willen proberen. Het was leuk om te zien met hoeveel enthousiasme beginnende frisbeeers het spel oppikten. Ook mooi dat men net zo trots (of was het misschien zelfs trotser?) was op het winnen van de spirit-prijs (de prijs voor het sportiefste team), als op het winnen van het toernooi zelf. Beide teams gefeliciteerd!

Herfst competitie 2017 goed begonnen

De competitie begon vroeg dit jaar, zelfs voor de officiele trainingen begonnen waren. Toch viel op dat het team erg goed op elkaar was ingespeeld. De vele uren gooien bij de Ripperda kazerne hebben hun vruchten afgeworpen.

Het leverde vier ontzettend spannende partijen op. Weinig wind, lekker zonnetje en een aangename temperatuur gaven alle teams de mogelijkheid boven zichzelf uit te stijgen. Drie keer trok MUG nipt aan het laatste eind. Alleen Gronical Dizziness was net beter dan MUG.

Van alle MUG spelers wist Eric het meeste spektakel te veroorzaken. Ooit zo hard ge-Dt (hoe spel je dat 🙂 ?) dat je de schijf in twee stukken sloeg? Ooit zo hard gescoord dat je over een hek heen moest springen? Eric doet het moeiteloos op een middag.

Over twee weken komen we dus uit in dezelfde divisie, met een heel goede kans op spannende partijen!

Komende weken

Hoi Muggen,

Het begint alweer wat zomers weer te worden. Daarom trainen we alleen nog tot eind juni op de velden op Olympia en gaan we in juli de stranden bij Zandvoort onveilig maken !

En nog een mededeling vanuit het bestuur, we organiseren de City League op donderdag 6 juli en donderdag 13 juli, zie de informatie op de hoofdpagina ! http://www.mug-haarlem.nl

Mini verslag indoor dag 1

Afgelopen zondag 6 november was de eerste indoor-competitie dag van deze winter. Voor mij was het extra spannend: ik had nog nooit indoor gespeeld. We speelden op een sport-complex in Almere waar het Nederlandse basketbalteam traint, een prachtige zaal met tribunes voor honderden mensen. Het enige nadeel was dat de frisbees bij regelmaat onder de tribunes terecht kwamen, en wij er niet meer bij konden.
De eerste twee wedstrijden tegen Crunch 3 en Gronical Dizziness 2 speelde MUG een sterk aanvallend spel dat vaak over veel schijven ging. Helaas konden we verdedigend onvoldoende mee. De tegenstanders buitte het verschil in lengte goed uit. Twee keer een leuke pot maar wel met duidelijke cijfers verloren.
De derde wedstrijd tegen Ultimus Prme 2 ging gelijk op en bleef spannend tot het eind. Vaak stond MUG 1 puntje achter of gelijk. Na een half uur spelen ging de buzzer en stonden we 9 – 10 achter, maar met de schijf. Een goed geplaatste overhead van Eric en een knappe vangst van Emma leverde MUG het eerste punt van de dag op.
In de laatste partij tegen Veenendaal Tijgers 2 ging het tussen twee gelijkwaardige teams. Bij de buzzer stond het 7-7: dus universe (wie het eerst scoort wint). Ondanks dat de tegenstander de schijf had maakte MUG het punt en won!
Het was een goede sportdag voor MUG, mooie wedstrijden en gezellig relaxen in de kantine tussen de wedstrijden. Het sportieve toppunt vond ik de bijna Gallahan van Eric. Schitterende actie!

Jeroen Dokter

Nederlandse meisjes Europees Kampioen!

In het Italiaanse Lecco zijn afgelopen week de Europese en Wereldkampioenschappen Jeugd Ultimate Frisbee gehouden. De Nederlandse meiden tot 17 jaar zijn na een reeks fantastische wedstrijden onverslaanbaar gebleken en met grote overmacht Europees Kampioen geworden. Na overtuigende zeges op onder andere Groot Brittannië en Duitsland werd in de finale ook Frankrijk verslagen.

Als mijn geheugen mij niet vergis het eerste internationale landentoernooi waarop een Nederlandse delegatie heeft weten te winnen! Nog leuker is dat onze Emma in dit team speelt! Super gedaan, Emma en andere meisjes!

(Wedstrijd gemist? Hier kan je de finale terugkijken!)

Nl U17 Europees kampioen